Дариха подвижна УВ-лампа за дезинфекция на болницата в Търговище

Подвижна УВ-лампа за дезинфекция на помещенията получи в дарение болницата в Търговище. Специалната техника е дарена вчера от ръководството на фирма "Екофол", съобщи за БТА изпълнителният директор на здравното заведение д-р Иван Светулков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18964

Досега областната болница е разполагала със стационарни лампи, които се монтират на стената. С новата придобивка има възможност да се прави дезинфекция на помещения до 430 кв.м. Лампата ще намира приложение, когато се налага бърза и ефективна стерилизация, допълни д-р Светулков.

Иначе ще се ползва за почистване от микроби и микроорганизми в деветте операционни зали на МБАЛ. Благодарение на мощността си ще са нужни около 10 минути за пълна дезинфекция, обясняват специалистите.

Това е поредното дарение за Областната болница в Търговище след обявяването на пандемията от COVID - 19. По сметката на здравното заведение са постъпили повече от 100 000 лева, а стойността на дарената техника и апаратура от местни фирми надхвърля 138 000 лева, допълни д-р Иван Светулков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18964

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет