ВМА изпрати свои хора за пълна дезинфекция на болницата във Видин

  • 08 май 2020 15:57

  • 1244
  • 1
ВМА изпрати свои хора за пълна дезинфекция на болницата във Видин
© Pixabay

Военномедицинската академия (ВМА) изпрати свой екип, който да провери ситуацията във Видинската болница, която пламна от COVID-19. Днес следобед започна пълна дезинфекция на лечебното заведение, ще бъде анализирани и процедурите за спазване на санитарно-хигиенните условия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Полк. доц. Андрей Галев, началник на Научно-приложен център по военна епидемиология и хигиена, обясни пред медиите, че ще се извърши текуща огнищна дезинфекция. Ще се пръска със специален препарат - окислител, който е много силен. След около 15-20 минути пък се извъшрва хубаво проветряване. Екипът от ВМА ще коментира дезинфекцията и със самата фирма, която е ангажирана с тази дейност в болницата.

54 са новите случаи на COVID-19 у нас, обявиха и много добра новина

"Това, което знам, е , че в неврологично отделение 50% са обхванати от заболяването. Това е около 12% от това, което е като числен състав спрямо болницата", обясни полк. Галев.

"Ще дадем някои допълнителни идеи как би могло да бъде по-добре", добави още той.

Полк. Галев каза, че впечатленията са, че досега нещата са се спазвали, препоръките са прилагани навременно.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1244 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2020.05.08 | 16:16

1
БРАВО НА МЕДИЦИНСКИТЕ ЕКИПИ И ПОЛИТИЦИТЕ В БЕДНА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ВЪПРЕКИ ОГРАНИЧЕНИЯ РЕСУРС НА ДЪРЖАВАТА СМЕ ШАМПИОНИ ПО СПРАВЯНЕТО С КОВИД 19 !!! ЗАРАДИ ИНАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ МАСОВО ТЕСТВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО И МОЖЕ БИ ТОВА БИ БИЛО ОГРОМЕН РАЗХОДНЗА КОРУМПИРАНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ, КЪДЕТО НЕ БИХА ИМАЛИ ДАЛАВЕРА! РЕАЛНОТО ЧИСЛО НА ЗАРАЗЕНИТЕ Е НЕ ПО-МАЛКО ОТ 150000 И ПРИ 84 ПОЧИНАЛИ ТОВА Е СВЕТОВНО ПОСТИЖЕНИЕ, НО ТЪПАТА К.АТУНА НА ТИКВОНИЙ НЕ УВИРА ИЛИ ИСКА ДА ГРАБНЕ ЕВРОПЕЙСКА ПОМОЩ СРЕЩУ ВИРУСА???

Добави коментар

Водещи новини