ВМА получи ключовете за 6 линейки от най-висок клас

  • 05 май 2020 10:58

  • 2123
  • 6
ВМА получи ключовете за 6 линейки от най-висок клас
© Novini.bg

Военнамедицинска академия получи като дарение 6 нови линейки. Ключовете за тях бяха връчени на директорa на болницата ген. Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 от бизнесмена Петър Манджуков, предаде репортер на NOVINI.bg

По думите на ген. Мутафчийски един от първите хора, които са се обадили като е запознала кризата с коронавируса, за да направят дарение, е бил именно Петър Манджуков. "Обсъдихме с него какъв да е характерът на дарението. Изповядвали сме един принцип, а именно да е дълготраен актив за ВМА. Това са шест най-висок клас рейномобила. Това беше много трудна задача за него, но той се справи за няма и месец. Искам да изкажа пред вас, нашата най-дълбока благодарност, защото това е в името на нашите пациенти. В спешната помощ от изключително значение е как ще се постъпи в първите минути. Вие сте пример за редица богати и състоятелни хора за това как трябва да бъдат обърнати с лице към проблемите в здравеопазването", каза още ген. Мутафчийски.

ВМА ще получи дарение от 6 линейки

"Бих желал да бъде скромен пример за бизнеса и да застанем зад държавата, защото българският бизнес може много. Трябва да запазим нашите лекари. Ще даря общо 1 млн. лева, а тези линейки струват 700 000 лева. Другите акции няма да са толкова публични. Трябва да направим така, че да си помагаме в тази трудна ситуация", каза още той.

 

Помолен за коментар за това, че няма да се удължава извънредното у нас ген. Мутафчийски заяви, че това е извън контекста на събитието и са политически въпроси, на които не може да отговори.

Последвайте канала на

Novini.bg
2123 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Георгиев

2020.05.05 | 11:41

3
Ей, как пък една добра дума не може да кажете! Вие какво направихте, какво дарихте или е по-лесно да мразиш?
Стигаде

2020.05.05 | 13:06

6
Ти пък що приемаш критиката като хейт? Аз съм от София и мога да ти споделя за мизерията в някои отделения на държавни/общински болници дори тук, както и за трошляци-линейки, а какво остава за провинцията. Виждал ли си болница в Северозападна България? Щото аз съм. Точно ВМА, която е с голям бюджет, най-малко има нужда от дарения. Това дарение не е за хората, а лична индулгенция. Т Аз дарявам, както много други хора, но по много по-малка сума, щото не съм мултимилионер.
иван

2020.05.05 | 12:27

5
не само софия има нужда от линейки
Павел

2020.05.05 | 12:09

4
Охоооо, Чекийски е директор на Военномедицинска академия - от ясно по - ясно става. Добро сащенско "дарение" с парите на клетите ни сънародници. Поне да имаше един мъничък надпис "Спешна помощ"...
инсп.Стрезов

2020.05.05 | 11:32

2
И забележете от кои апаш с "петолъчка на челото" ги получават, защо отново каскета "Пръст Божий" се прави на ударен . . .
Stamatis

2020.05.05 | 11:27

1
ВМА си имат, дайте ги в провинцията! Там се карат само стари кошници и избушени таратайки! Сега заради Мутафчийски ще намажат яко, другите по места кучета ги яли!

Добави коментар

Водещи новини