Тече кампания за изследване с индивидуални PCR - тестове за COVID-19 в МБАЛ - Силистра

  • 01 май 2020 15:38

  • 1081
  • 0
Тече кампания за изследване с индивидуални PCR - тестове за COVID-19 в МБАЛ - Силистра
©

Във връзка с усложнената обстановка и необходимостта от предприемане на спешни мерки за гарантиране на здравето и сигурността на екипите, които са на първа линия на територията на Силистра, от 27 април е започнала кампания за изследване с индивидуални PCR - тестове за COVID-19 на служителите от МБАЛ - Силистра, включително и в Спешно отделение, съобщават от силистренската болница.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Досега са направени тестове на близо 200 човека, като са обхванати и различни структури - служители на първа линия в РУ на МВР-Силистра, Дирекция "Социално подпомагане" - Силистра, ДФ "Земеделие", ОД "Земеделие" гр. Силистра.

Лабораторията за COVID-19 към МУ - Плевен е осигурена с тестове за месец напред

Кампанията продължава, като ще бъдат направени общо повече от 1000 теста и ще бъдат обхванати всички отделения на МБАЛ - Силистра, ЦСМП, РЗИ - Силистра, производствени предприятия и служители на други структури.

Закупуването и организирането на изследванията с индивидуални PCR тестове в специализирани за това лаборатории е изцяло по инициатива на Явор Георгиев - председател на Надзорния съвет на "Първи май" АД и неговия екип със средства в размер над 80 000 лева, се казва в съобщението.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1081 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини