Шефът на "Пирогов" за екстубирания мъж с COVID-19 след 38 дни на апаратна вентилация: Малко чудо

  • 26 април 2020 17:22

  • 3495
  • 0
Шефът на "Пирогов" за екстубирания мъж с COVID-19 след 38 дни на апаратна вентилация: Малко чудо
© БТВ

Това е едно малко чудо. С тези думи директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов описа случая, при който 68-годишен мъж с COVID-19 беше успешно изведен от изкуствена белодробна вентилация след 38 дни.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32997

Този пациент дойде в много тежко състояние. Беше поставен веднага в апаратна вентилация и 38 дена беше на командно дишане на аспиратор. Последните дни се видя, че реагира адекватно и на 38-мия ден му беше махната асистираната аспираторна вентилация и оттогава той е адекватен. Надявам се, че следващата седмица ще бъде изписан, заяви проф. Балтов,

В "Пирогов" екстубираха мъж с COVID-19 след 38 дни на апаратна вентилация

Той съобщи, че до момента в "Пирогов" 98 пациенти са дали положителна проба за коронавирус, като в момента 32-ма са на лечение в клиниката за коронавирус, а четирима са в реанимация.

Проф. Балов уточни, че най-младият заразен с COVID-19 пациент в "Пирогов" е на 31 години, а най-възрастният – на 85. По-възрастният е на апаратна вентилация, в тежко състояние. По-младият е в кондиция, със среднотежки симптоми.

Шефът на "Пирогов" отбеляза, че през лечебното заведение минават около 250 спешни пациенти на ден и трябва много да се внимава, защото първите 4-5 дена на заразата са скрити. По думите му затова всички новоприети пациенти трябва да се третират като заразени при приемането им.

 

   

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3495 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини