Шеф в УМБАЛ "Св. Иван Рилски": Няма допусната немарливост, колегите са подходили внимателно към всеки пациент

  • 24 април 2020 16:18

  • 1376
  • 1
Шеф в УМБАЛ "Св. Иван Рилски": Няма допусната немарливост, колегите са подходили внимателно към всеки пациент
© Нова телевизия

Лекуваме различни пациенти. В никакъв случай не мога да кажа, че е допусната немарливост при лечението им. Човек може да се зарази навсякъде. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия началникът на Клиниката по неврохирургия в столичната УМБАЛ "Св. Иван Рилски" Асен Хаджиянев по повод затварянето на отделението по хематология заради заразени с коронавирус медици в болницата.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

През Онкохематологията и Хематологията за един месец преминават над 1000 пациенти. Сигурен съм, че колегите са подходили внимателно и прецизно към всеки един пациент. Още в началото на извънредното положение при приемане пациентите бяха тествани за коронавирус. В никакъв случай не мога да кажа, че е имало немарливо отношение, подчерта Хаджиянев.

Под карантина е отделението по хематология в болница "Св. Иван Рилски" в София

Ние в момента сме във война с този вирус и лекарите в COVID отделенията са с една крачка пред нас. При нас постъпват за лечение пациенти с онкологични заболявания – това са много динамични състояния, които много бързо могат да доведат до смърт. Някой път няма време да се чака PCR тест и трябва да се прибегне към бърз тест. В момента колегите не могат да знаят пациент, който е в тежко състояние, дали е позитивен, посочи той.

Асен Хаджиянев съобщи, че отделението по онкохематология ще бъде отворено в понеделник след щателна проверка, както и че на този етап няма опасност цялата болница да бъде поставена под карантина.

 

   

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1376 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Off

2020.04.24 | 16:52

1
Болниците се превръщат в "инкубатор" на заразата.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини