Пациенти и лекари против решението за ограничение на инвитро процедурите

  • 22 април 2020 19:55

  • 857
  • 0
Пациенти и лекари против решението за ограничение на инвитро процедурите
© Pixabay

Бурна реакция предизвика заповедта на здравния министър, с която остава в сила забраната за нови инвитро процедури. Лекари, пациенти и организации настояха решението да бъде отменено, за да продължат да работят, както вече е разрешено при плановите операции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Заповедта на здравния министър не се прие добре нито от медиците, нито от фондациите, свързани с инвитро. В една от болниците например са категорични, че спазват всички мерки за безопасност и дори са направили изолационен сектор, в който да настанят родилка, която има коронавирус. От Фондация „Искам бебе“ пък определиха решението като „дискриминационно“, предаде Нова тв.

„Смятаме, че това е дискриминиращо“, коментира Мария Янева от Фондация „Искам бебе“. Оттам обясниха, че много от жените, на които помагат, чакат за бебе от години и вече имат зад гърба си по няколко неуспешни процедури. По тази причина всяко забавяне, дори с ден, намалява шансовете им още повече. „Смятаме, че всички пациенти следва да имат равни права да направят инвитро“, посочва още Янева.

Здравният министър издаде заповед за дейностите по асистирана репродукция

Към момента заповедта на здравния министър е без крайна дата.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
857 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини