Делян Пеевски дари респиратори и на болниците във Враца и Бургас

  • 17 април 2020 09:47

  • 2210
  • 14
Делян Пеевски дари респиратори и на болниците във Враца и Бургас
© Булфото

Три български болници са получили респиратори и друга жизнено важна медицинска техника и консумативи, дарени от депутата  Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Това съобщиха от "Пирогов", както и лечебниците във Враца и Бургас.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

5 респиратора вече са монтирани в УМБАЛ-Бургас и са в готовност да бъдат използвани за пациенти, нуждаещи се от дихателна реанимация. Два от апаратите са дарени от депутата Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, два са купени със средства на пристанище Бургас и постъпили дарения, още един е предоставен от фирма "Булфарма".

До момента в реанимацията на УМБАЛ-Бургас не е постъпвал пациент с коронавирус. Има създадена готовност такива пациенти да се настаняват в изолиран сектор. В болницата пристигнаха и три респиратора, дарени от общинския съветник Константин Бачийски, които се подготвят за монтаж.

Всеки момент се очаква да пристигне и апаратът, закупен със средства на служителите в Районна прокуратура.

Много качествен респиратор получи многопрофилната болница във Враца от депутата от ДПС Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Това съобщи шефът на здравното заведение д-р Петър Керемедчиев. Дарението включва също така 100 защитни облекла за многократна употреба, които могат да се използват до 50 пъти. В града са пристигнали и 15 000 маски от Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. От ръководството на болницата изказват голяма благодарност на дарителя за безценната помощ.

Депутатът Делян Пеевски дари още 3 респиратора на "Пирогов"

Благодарение на Пеевски и още 28 спомоществователи здравното заведение вече е готово с отделението за болни от коронавирус и с лаборатория за извършване на PCR тестове. Най-малкият дарител е 7-годишният Никола Иванов, посочи директорът на болницата д-р Петър Керемедчиев. Момченцето е ученик в І  клас на начално училище "Иванчо Младенов" и е дало спестените от него 300 лева за борбата с COVID-19.

През тази седмица "Пирогов" получи нови дарения. Депутатът Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на дари още 3 броя, а от фирма "Крина" допълниха респираторите с още 1 брой. В Световния ден на здравето 7 април депутатът Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на вече дари на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД 5 респиратора. Специализираната апаратура е насочена към звената, в които медиците се борят за живота на пациенти, които имат COVID-19.

"Хора с щедри сърца дариха близо 49 000 лв. на университетската спешна болница. Сред тях са БРЕВИС ООД - 3000 лв., ЕТ АРЕКА - 5000, Мениджмънт Бизнес Машин - 20 000 лв. Ръководството на болница "Пирогов" и лично изпълнителният директор проф. Асен Балтов благодарят на всички дарители!", написаха от лечебното заведение.

Поредно голямо дарение за Александровска болница направи депутатът Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на по-рано в четвъртък. То е на стойност 162 000 лева и включва апаратура и защитни медицински средства. Медиците от интензивното отделение, които са на първа линия в борбата с коронавируса, вече са подсигурени с анестезиологичен апарат за 115 000 лева. Депутатът Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на дари и 500 предпазни маски, 500 очила и 1500 защитни облекла на Спешна помощ.

"До преди месец нямахме нищо, не разполагахме с никакви лични предпазни средства, с които да защитим персонала на болницата. Сега благодарение на дарителите, които никак не са малко, разполагаме с всички необходими предпазни средства, облекла и приспособления. Ако се наложи да обслужваме болен от коронавирус, лекарите ще могат да бъдат защитени и ще могат спокойно да си вършат работата", каза д-р Петър Керемедчиев. В отделението за приемане на пациенти с COVID-19 има 6 реанимационни легла, също подарени. Очакват се още 3 респиратора, които са платени.

Делян Пеевски дари 13 апарата за обдишване на обща стойност 468 000 лева

Ето и останалите дарители:

-       13 000 маски за полицаите на първа линия от "ИПА - секция България".

-       По инициатива на депутата от ГЕРБ Владимир Тошев и ръководството на общинската организация на партията във Видин бе организирана дарителска акция за Великден. Членовете на ГЕРБ заедно с доброволци – представители на община Видин, се включиха в подготовката на 420 хранителни пакета.

-       Община Русе е получи дарения в хранителни продукти и финансови средства. Хранителни продукти за 10 хиляди лева осигуриха супермаркети "Пацони", с храни в съвместната акция се включиха и други магазини – "Фаст Маркет" ООД, "МЕТРО Кеш енд Кери България", "Билла България", "Кауфланд".

-       Община Силистра предостави предпазни шлемове на полицаи и лекари.

-       Дарение от 400 пакета с храни получи община Шумен. Благородният жест е на местна фирма, която се занимава с производство на хранителни продукти.

-       Почетният ни консул в Конго дари 100 пакета храни за бедни в Смолян.

 

-       Още едно дарение пристигна в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" АД в Ловеч, този път получи на 15 април 200 контейнера за съхранение на опасни болнични отпадъци, както и 150 предпазни маски за лице. Дарението е осигурено от кмета на община Ловеч Корнелия Маринова и приятели.

-       Eкипът на район "Централен" в Пловдив събра лични средства, за да дари хранителни продукти, таблет и мобилен телефон на семейство с 11 деца от с. Пиргово, Русенско.

-       Китайският град Дзиндънджън, провинция Дзянси, е изпратил на община Троян дарение от 6000 предпазни маски за еднократна употреба, съобщават от общинската администрация.

-       Община Кърджали получи дарение от посолството на Република Азербайджан. Пратката съдържа дарение от лични предпазни средства, хранителни продукти, дезинфектанти, книги и др. Те ще бъдат разпределени между нуждаещите се от подпомагане възрастни самотни хора и кръгли сираци от община Кърджали след великденските празници.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2210 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Що ли?

2020.04.18 | 21:33

14
А за Видинската болница при тези 20 човека за един ден нищо !
С парите от КТБ

2020.04.17 | 20:55

13
дето с другия манго василий от сърбето ги чопариха ще има за целите балкани за помощи. Да пукнат дано и двамата с мама свинкя
гост

2020.04.17 | 18:12

12
Oкраде държавата , а после дарява от крадените пари на данакоплаците. Истински цинизъм.
един от вас

2020.04.17 | 17:59

11
Не съдете и няма да бъдете съдени.... Дарението е благодетел. Той има избора и да не дарява.......

2020.04.17 | 11:13

4
Той нее виновен.
един от вас

2020.04.17 | 17:58

10
съгласен.... един благороден жест
Обикновена Пунта Мара

2020.04.17 | 12:58

9
А, от къде ПАРИ? "Другарю-господин" Гешееееееееееееееев????
Pff

2020.04.17 | 12:46

8
От каде ги дари бе?!от личния си запас в тях ли?!
ОБИКНОВЕН Л Ъ Ж Е Ц

2020.04.17 | 11:20

7
Държавата му разрешава да краде милиарди и той си купува индулгенции " ЗА ЕДИН ПРОБИТ ДОЛАР" !!!!
Мира

2020.04.17 | 11:18

6
Как въобще можете да го изтипосвате този. Черпи с чужди пари. Цинизъм.
Вашето име

2020.04.17 | 11:05

3
Той да върне парите от КТБ на държавата. А не уж да дарява. Държавата ще им намери къде да отидат. Гешев големи думи казва, показни акции прави, но където трябва да натисне ... липсва нещо. Само с пиар не става, трябва и акъл, и реални действия. Единствения пиар който уважавам са реализирани адекватни присъди.
Вашето име

2020.04.17 | 11:14

5
Също трябва да се изясни връзката му с Божков. Първо създаде Лафка, монополизира пазара със помоща на държавата, унищожи дребния бизнес на хора които преживяваха с продажба на вестници, списания... После уж монополен бизнес, а като изчезнаха билетчетата и Лафка фалира, как е вадил печалби от там. За мен това си е пряка връзка Божков-Пеевски, а какво са правили заедно там, пари ли са прали е работа на Гешев. А дано, ама надали.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини