Засипаха "Пирогов" с цветя заради битката с коронавируса

  • 09 април 2020 15:33

  • 1043
  • 0
Засипаха "Пирогов" с цветя заради битката с коронавируса
© УМБАЛСМ Пирогов, фейсбук

Стотици светя получиха днес медиците от „Пирогов”, съобщиха от лекарското заведиение. Те са дарение от Асоциацията на производителите на декоративни растения в България. Благородната инициатива е по повод предстоящите празници Цветница и Великден и част от кампанията "Останаи Вкъщи, засади цвете" и "Засади дърво, спаси Земята".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

От страна на спешната болница, която е на първа линия в борбата с коронавируса, дарението прие лично главната сестра Цветелина Евтимова. Тя изказа огромна благодарност от името на всички служители на болница "Пирогов".

"Идеята е, че и в трудни времена цветята имат силата да носят радост, а целта е медиците да усетят обществена подкрепа и да се заразят с цветно настроение. Със символичното дарение, членовете на Асоциацията изразяват своята благодарност към лекарите и медицински сестри, които в момента излагат себе си на риск, за да се борят за нас.

Мед. сестра от "Пирогов": Не съм герой, обичам работата си

"Зеленият сектор е сред най-засегнатите браншове от икономическата кризата, която настъпи вследствие на извънредното положение. Бизнесът с цветя и декоративна растителност отчита сериозни загуби в момента. Въпреки това, от Асоциацията апелират да се спазват всички препоръки на здравните власти. С кампания в социалните мрежи, собствениците на градински центрове и разсадници ни призоват да избираме български растения и гарантират, че при производството и продажбата им се спазват всички препоръки в условията на извънредно положение.
Нека не забравяме, че е пролет и всеки от нас може да си създаде цветно настроение вкъщи!", обърна се при дарението ланд.арх. Татяна Бояджиева,
Председател на Управителния съвет на АПДРБ.

УМБАЛСМ Пирогов

От Асоциацията са подготвили над 1000 цветя, с които да зарадват лекари и медицинския персонал, които застават на първа линия в борбата с Коронавирус.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1043 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини