Търси се вариант държавата да помогне на болницата в Белоградчик

  • 06 април 2020 12:22

  • 304
  • 2
Търси се вариант държавата да помогне на болницата в Белоградчик
© Pixabay

Търси се вариант държавата да помогне на болницата в Белоградчик за да не затвори, каза депутатът от ПП ГЕРБ Владимир Тошев, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Той уточни, че предстои през седмицата с помощта на община Белоградчик, държавата и видинската болница да се намери решение на този казус. Разговаряно е с министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и се търси възможност държавата да подпомогне общината с разплащане на задълженията към болницата, които към момента са малко под един милион лева, допълни Владимир Тошев. Търсят се и варианти здравното заведение да се подпомогне и с медицински персонал.

66-годишна жена е в тежко състояние с коронавирусна пневмония в Смолян

До кризата в болницата в Белоградчик се стигна след като в края на миналата седмица 4-ма лекари подадоха оставки и на практика блокираха работата на лечебното заведение. Владимир Тошев каза още, че в белоградчишката болница е създадена организация да бъдат настанени болни заразени от коранавирус, но към момента това е невъзможно, защото там най-сериозен се оказва кадровият въпрос. От Националния кризисен щаб, проф. Мутафчийски е препоръчал, ако няма решение с осигуряването на медицински персонал, то болните от района на Белоградчик да се пренасочват към МБАЛ "Св.Петка" във Видин, където има ресурс.

Владимир Тошев поздрави с утрешния празник Световния ден на здравето и Професионалния празник на здравния работник - 7 април лекарите и медицинския персонал във Видин и страната, които днес са на първа линия в борбата с коранавируса. Той пожела на българските медици много здраве и сили, с респект към професионализма, хуманността, благородството и човеколюбието им. Призова всички работещи в болниците да са на нивото на изискванията на своите професионални и човешки отговорности и задължения, особено в кризисен момент като сегашния.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
304 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Лекар-пенсионер

2020.04.06 | 17:52

1
Колко месеца работещите получават аванси / 500 лв/ и колко им са заплатите? Колко са пенсионерите? Има ли лекари, които да привличат на работа и какви условия им предлагат /както и мед. Специалисти./
Същия

2020.04.06 | 17:57

2
На работниците в супермаркетите предлагат 1100 лв + ваучери за храна 60 лв. В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ РАЗБИРАТ ОТ МЕДИЦИНА, ЛЕКАРИТЕ... Значи НЯМА НУЖДА ОТ ЛЕКАРИ!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини