Проф. Асен Балтов: 4 души с коронавирус са интубирани в "Пирогов"

  • 29 март 2020 17:33

  • 2645
  • 2
Проф. Асен Балтов: 4 души с коронавирус са интубирани в "Пирогов"
© Булфото (архив)

За никой медик не е приятно когато има смърт и пациента му умира. 4 души с коронавирус са интубирани в "Пиригов" и още четирима са на лечение. За последните се надяваме да бъда изписани през следващата седмица с два отрицателни ПСР-теста. Със сигурност изписаните здрави, наистина са такива. Два отрицателни теста са категорични. Това заяви пред "Неделята на Нова" по Нова телевизия проф. Асен Балтов

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32966

"Надяваме се, че апаратите за обдишване ще помогнат на тежките случаи, но за възрастните хора е по-трудно, тъй като нямат такива съпротивителни сили. Не зависи от техника или лекарите, а от здравето на тялото', каза още той.

Още осем заразени с COVID-19 у нас, обмислят декларация за движение в града

"Към момента в България има достатъчно апарaти за обдишване. За това е важно да отсеем тежките случаи", допълни проф.Балтов. 

Директорът на "Пирогов" призова да не си самовнушаваме симптоми. "Всеки от нас се страхува, аз също се страхувам", заяви той.

Шефът на "Пирогов" разкри има ли заразени медици, лекували болните от коронавирус

"Пред Пирогов има фургон, през който да минат пациенти със съмнения, за да не се налага да затваряме цялата болница. Кой очаква да му се случи нещастието и ние мислехме, че сме подготвени", разкри проф. Балтов. 

"Никой от дарителите не е поставял условие, за да ни предаде средства. Имаме изисквания да похарчим парите с морал - за болните от коронавирус или за техника, която ги лекува. Благодарение на тези дарения, 2 милиона в средства и 500 000 лв. в материали, закупихме 22 респиратора, монитор и помпи към тях и много други неща. Благодарение на тези средства днес колегите ни работят мало по-спокойно", коментира директорът на "Пирогов". 

"Новите доброволци към "Пирогов" се препращат на логистичния щаб, за да се преразпределят", завърши проф. Асен Балтов и заяви, че медиците, които 24 часа се грижат за болните от COVID-19, трябва да получават повече пари. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
2645 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.03.29 | 18:43

1
Всеки комунист генерал и професор! Венсеремос другари, вива ла Бокорасон!

2020.03.29 | 19:40

2
В целия свят няма свестни комунисти. Комунист=саботьор, крадец и убиец

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини