Троян ще осигурява 54% от леглата за лечение на коронавирус в Ловешко

  • 29 март 2020 15:21

  • 564
  • 0
Троян ще осигурява 54% от леглата за лечение на коронавирус в Ловешко
© Pixabay

Троян ще осигурява 54 процента от леглата за лечение на COVID-19 в Ловешка област, съобщават от общинската администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Съгласно издадена заповед от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с която определя лечебните заведения и съответните структури в тях, които ще извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19, МБАЛ "Д-р Георги Стоев-Шварц" в Троян трябва да осигури 29, а Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в града - всичките си 85 легла за лечение и наблюдение на неусложнени пациенти.

Ръководствата на болниците работят по подготовката за тази цел.

Днес ще бъде изписан пациентът с коронавирус в Ловешката болница

В общинската болница се преустройва бившото инфекциозно отделение. За интензивно лечение са определени 6 броя легла. Болницата разполага с три стационарни инвазивни респиратора и един транспортен, който може да работи като стационарен. Спешна помощ в момента изгражда приемна с помощта изцяло на дарители. Министърът определя за троянските лечебни заведения 120 от общо 225 легла за Ловешка област, повече от половината за областта, допълват от администрацията.

От там посочат, че трябва да се осигурят лични предпазни средства за медицинския персонал, да се извършат редица строителни дейности. Затова Временният оперативен щаб в Троян е обявил дарителска сметка.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
564 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини