Затварят до 31 март 2020 г. родилното отделение в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

  • 27 март 2020 21:53

  • 1074
  • 0
Затварят до 31 март 2020 г. родилното отделение в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив
© Булфото (архив)

Родилното отделение на Клиниката по акушерство и гинекология в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив ще бъде затворено до 31 март тази година, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Пловдив.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Причината е, че главната акушерка на клиниката е дала положителна проба за коронавирус, което бе съобщено по-рано днес от РЗИ. По думите на епидемиолога от Здравната инспекция д-р Милена Панайотова пред БТА, родилките, които са там в момента, не са имали никакъв контакт с акушерката, заразена с коронавирус. Тя е била последно на работа на 17 март и от 18 март си е вкъщи, където се е самоизолирала. От съобщението става ясно, че родилките ще бъдат изписани поетапно.

Главната акушерка на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив е заразена с коронавирус

На родилното отделение са били връчени необходимите предписания от РЗИ, като едно от тях е персоналът стриктно да спазва всички противоепидемични мерки и да се оборудва със защитни предпазни средства. То ще продължи да работи след изписване на родилките, когато ще последва и крайната му дезинфекция. От РЗИ е изискан списък с всички жени, които са били в родилното помещение и са били обслужвани от заразената с коронавирус акушерка в периода от 13 до 17 март, тъй като към днешна дата те подлежат на 14-дневна карантина. Списък е изискан и на целия персонал на отделението. Семейството на жената също е поставено под домашна карантина.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1074 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини