Над 8 хиляди лева е получила от дарения болницата в Кюстендил

  • 27 март 2020 13:18

  • 240
  • 0
Над 8 хиляди лева е получила от дарения болницата в Кюстендил
© getty images

Над 8 хиляди лева е получила от дарения в последните дни болницата в Кюстендил, съобщи директорът й д-р Александър Величков. Сред дарителите й са Окръжната и Районната прокуратура в града. Постъпили са средства и от три фирми, работещи в областта на строителството, кухненското оборудване и фирма за храни.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Освен парични средства са получени и дарения в натура - шивашка фирма и народния представител Иван Ибришимов - на предпазни маски. С предпазни очила и медицински престилки е помогнал и Българският лекарски съюз.

Членове на щаба срещу COVID-19 в Пловдив даряват част от заплатите си

Заявени са и допълнителни дарения, които все още не са влезли в сметките на болницата, казаха от ръководството й. Директорът на здравното заведение д-р Александър Величков посочи, че паричните средства, получени в болницата ще бъдат вложени в закупуване на санитарно-хигиенни материали и предпазни средства за служителите на здравното заведение. Д-р Величков изрази своята благодарност и тази на колегите си за всички направени спонтанни дарения в този труден момент и на всички онези, които продължават да помагат на болницата. Своите благодарности за направените дарения изказа и кметът на Общината Петър Паунов.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
240 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини