Има недостиг на лични предпазни средства в извънболничната помощ

Специалистите в извънболничната медицинска помощ не разполагат с достатъчно на брой лични предпазни средства. Заради това голяма част от лекарите в пенсионна възраст затвориха кабинетите си, каза д-р Галинка Павлова, председател на "Общност на медиците в България" и управител на ДКЦ 5 във Варна, пред БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13724

„Първо, трябва своевременно да ни се предоставят в достатъчни количества личните предпазни средства и дезинфектанти“, каза тя и продължи.

Близо 80 000 лева събраха за "героите в бяло" срещу COVID-19

„Освен това ние сме в извънредно положение, нека да промени начина на заплащане, да промени правилата на Рамковия договор, а по-точно и да бъда конкретна, да отпаднат регулативните стандарти, които и така, и така ни ограничават. И най-важното - да ни подпомогнат финансово в този месец на извънредно положение от март, април, май, никой не знае докога, като ни заплатят примерно, да кажем 90 процента от сумите, които сме изработили през месец януари“, коментира д-р Павлова.

Междувременно от Столична лекарска колегия съобщиха, че са раздали лични предпазни средства и защитно облекло за личните лекари, Медицински центрове, ДКЦ-та, общински и университетски болници в София.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13724

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет