Тренировка по разгръщане на полева болница се проведе в Пловдив

  • 24 март 2020 15:46

  • 832
  • 2
©

Тренировка по разгръщане на полева болница в спортната зала „Колодрум“ в Пловдив се проведе днес, 25 март, съобщиха от Министерството на отбраната. Това е второто подобно занятие след столицата, където в петък беше разположена полева болница в спортната зала „Арена Армеец“.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

В учението в Пловдив с логистична поддръжка участват 80 военнослужещи и 15 единици техника от военното формирование 46 690 от състава на Сухопътните войски под ръководството на командира полковник Костадин Добрев. Извършва се получаване от държавния резерв на материални средства (легла, дюшеци, възглавници и чаршафи), транспортиране и оборудване на помещението, след което ще бъде направена дезинфекция. При занятието са изпълнени всички противоепидемични мерки за недопускане на разпространението на коронавирус, разпоредени от Националния оперативен щаб.

Превръщат част от Спортна зала във Варна в полева болница, засега с учебна цел

Тренировките за разгръщане на полеви болници в спортни зали в областни градове се ръководят от Националния оперативен щаб и в тях участват Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Министерството на здравеопазването, Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
832 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.03.24 | 16:25

2
ГЛЕДАХ ГИ ОНЗИ ДЕН. С КРЕВАТЧЕТАТА ОТ ЖИВКОВ. ЩО НЕ ГИ СМЕНИХА С ПО ХУБАВИ. ЗА КОЛИ И ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ИМА А ЗА ХОРАТА НЕ.

2020.03.24 | 16:10

1
То тва е добре, ама лекари има ли за тези полеви болници, дано да има

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини