Затварят за дезинфекция Пета градска болница в София

  • 23 март 2020 10:49

  • 3192
  • 1
Затварят за дезинфекция Пета градска болница в София
© Фейсбук

За 24 часа се затваря от днес Пета градска болница в София за дезинфекция, потвърдиха от Столичната община.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Два  потвърдени случая на пациенти с коронавирус са регистрирани в общинската болница, информира зам.-кметът Дончо Барбалов, цитиран от БНР: "Имаме двама пациенти, които са дали положителна проба за коронавирус - единият в събота, другият - в неделя. Пациентът от събота е бил преведен в друго лечебно заведение, а пациентът от неделя е още в лечебното заведение. Естествено, веднага са се задействали от РЗИ. Поставена е болницата - отделенията, по-скоро, където са били случаите - под карантина. Извършва се дезинфекция на болницата. Всички действат, съгласно утвърдените протоколи за реакция в такъв случай".

"Софиямед" възстановява нормалния си режим на прием и лечение на пациенти

Подалите миналата седмица оставка медицински специалисти от Втора градска болница, които бяха притесенни, че лечебното заведение ще се превърне в инфекциозна болница и ще приема пациенти с коронавирус, са готови да се върнат на работните си места, допълни Барбалов: "Голяма част от желаещите вече са сериозно разколебани в желанието си да напускат. Очакваме едно по едно отделенията да започнат своята нормална дейност. Естествено, едно отделение ще бъде обособено и е подготвено за лекуване на болни от коронавирус".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3192 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анонимен

2020.03.23 | 12:28

1
От две седмици се знае че вътре има човек с вируса а сега се дава гласност Аз от две седмици знам за случай вътре но всеки си трае

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини