Лекари от Втора градска болница: Няма условия, за да сме инфекциозна

  • 17 март 2020 08:56

  • 731
  • 5
Лекари от Втора градска болница: Няма условия, за да сме инфекциозна
© Pixabay

Едно от решенията за борба с коронавируса в София беше Втора градска болница да се превърне в инфекциозна. Това обаче предизвика недоволството на медицинския персонал в болницата и немалко лекари вече са подали своите предизвестия за напускане.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33007

Лекарите - специализанти изпратиха писмо декларация до управляващите от отчаяние, по думите им  Втора градска болница е най-неподходящата да бъде преструктурирана в инфекциозна, защото няма необходимите битови условия, нужните специалисти.

5 нови случая на заразени с коронавирус у нас

По-рано днес в болницата дойде и столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, но тя отказа да коментира каквото и да е.

"Няма деление. Ние не сме отделени от колегите. С тях работим вече 5 години заедно и моят апел към тях е да продължим да работим заедно за справяне с коронавируса", заяви доц. Стефан Узунов, който е директор на Втора градска болница.

Според лекарите обаче те не отказват да работят по принцип, а отказват да работят в тези условия. Те са категорични, че болницата не може да се грижи адекватно за болните хора, защото няма такава подходяща структура. "Тук инфекционист не е стъпвал от години", твърдят те. Няма анестезиология - реанимация, има две интензивни отделения - неврологично и кардиологично, където няма опит за лечение на дихателна недостатъчност, обясняват още те. По думите им в пулмологичното отделение също няма опит за такова лечение.

"Ще се постараем до утре едно отделение да заработи за борба с коронавируса. Набираме лекари, медицински сестри, санитари за доброволци", заяви Узунов.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
731 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
dimov

2020.03.17 | 09:15

3
predstavete si voinici koito slujat v mirno vreme a po vreme na voina si podavat ostavkite.shtoto bilo opasno.a posle revat za zaplati.shtom shte vravqt infekciozna bolnica shte vi dostavqt i zashtitni sredstva.
хаха

2020.03.17 | 10:10

5
там е работата че държавата не доставя нищо!!! И ги оставят на произвола на съдбата! Прави са - тотално управленско без
архивите са живи

2020.03.17 | 09:17

4
Обаче има бивш военен за директор, който предаде медицинските служби от поделенията на вма, срещу обещапиено да се

2020.03.17 | 09:14

2
Коментарите излизат орязани!

2020.03.17 | 09:11

1
Щом пулмолозите нямали опит с ди

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини