120 потрошени на леда в „Пирогов“

  • 07 февруари 2020 20:49

  • 1379
  • 2
120 потрошени на леда в „Пирогов“
© gettyimages

120 души са потърсили помощ в спешната ни болница "Пирогов" при падане на леда в София.

Към ортопедията на УМБАЛ "Св. Анна" са се обърнали над 40 души. В травматологията на "Света Анна" днес са приети 2 пъти повече пациенти от обикновено.

"Най-чести са в областта на глезенната. лакетна и раменни стави. Имаме и фрактури в областта на тазобедрената става", обясни д-р Александър Илиев от Клиниката по "Ортопедия и травматология" в болницата пред БНТ.

92 снегорина чистят София

Тежко е и дежурството за травматолозите от спешния кабинет на "Пирогов". „Сериозно предизвикателство беше за колегите. Отвори се още един кабинет - спешен, през който разделихме потока. Така че да може обслужен по-бързо и да не се чака толкова дълго време“, коментира директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф Асен Балтов.

Тротоарите около обществени сгради и болници, спирките на градския транспорт и подлезите са почистени, твърдят от общината. „Задължение на всички собственици или ползватели на частни имоти или на търговки обекти е да почистват сами територията пред своето жилище или пред търговския обект“, обясни Марияна Иванова от Столичния инспекторат.

Санкциите за нарушителите са от 10 до 50 лева. Заради прогнозите за минусови температури в сутрешните часове утре лекарите съветват да не излизаме, ако не е наложително.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1379 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.02.08 | 07:17

2

Как да не излизаме!? От утре съм на площада! Искам да си търкам билетчетата!

2020.02.08 | 07:15

1

Баба Стойна там ли е, че избяга от сиропиталището?

Добави коментар

Водещи новини