Разказ от първо лице за тежката катастрофа с трамваи в София

Три екипа на Спешната помощ оказват помощ на пострадалите при верижната катастрофа с четири трамвая в първите минути след инцидента.

Д-р Денислав Стефанов заснема видео, което показва момента на пристигане на линейката на мястото на катастрофата. На място са за под 10 минути. Оказват помощ на двама от деветимата пострадали.

Верижна катастрофа между трамваи в София: Един загина, 10 са ранени

„Едната беше на 51 г., другата на 57 г., качиха се в линейката, с контузии, нямаха счупвания, нямаха кървящи рани“, споделя медикът пред БТВ.

Сестра Емилия Стефанова допълва, че са се успокоили, когато са видели, че двете жени са можели да ходят сами и няма тежко постарали.

Д-р Стефанов и сестра Стефанова са семейство. Заедно са в линейката, заедно са и вкъщи. Те работят от 30 години в Спешна помощ. „Ние вече се разбираме с поглед, аз знам във всеки следващ момент, той какво ще поиска от чантата“, споделя Емилия.

Срещата ни с тях е в края на 12-часовата им смяна, в която са оказали помощ на десетки, без да имат време за почивка.

На финала на смяната, линейката на екипа, която е на повече от 5 години и има изминати над 200 хил. километра, се чупи. Скоростният лост отказва. Семейството споделя, че работи в Спешна помощ заради тръпката. Като реаниматори са пращани на най-тежките случаи. Те са сред първите, които помагат на пострадалите при автобусната катастрофа на АМ „Тракия“ преди две години, когато загинаха 6 души и други 20 бяха ранени.

Кадър: БТВ

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет