Лекар от ВМА с най-високото отличие от министъра на здравеопазването

  • 13 януари 2020 15:34

  • 674
  • 0
Лекар от ВМА с най-високото отличие от министъра на здравеопазването
©

Доцент Стефан Левтеров – част от екипа на Катедрата по анестезиология и интензивно лечение на Военномедицинска академия (ВМА), бе удостоен с най-високото отличие от министъра на здравеопазването – златен почетен знак – 1 степен. Признанието идва по повод 80-годишния му юбилей и над 50-годишна дейност като анестезиолог-реаниматор. Доцент Левтеров е доказал отдадеността си на медицината и хората.

Той е един забележителен лекар и заради завидното му професионално дълголетие – към днешна дата все още е практикуващ анестезиолог, с по няколко анестезии дневно в операционните зали на ВМА.

Той е пример за скромност, постоянство и хуманизъм, от който младите лекари в днешните времена имат нужда, за да се учат да упражняват професията с достойнство и отдаденост.

Мисия „Военен лекар”: Да усетиш България и дома си, дори и на 8000 км от тях

За мен е чест да връча най-високото ни отличие на този невероятен човек и голям професионалист – обичан както от екипа, с който работи над 50 години, така и от хилядите негови пациенти. Хора като него са ценни, те са злато за България, защото техните умения и способности са несравними, заяви министър Кирил Ананиев. От своя страна доцент Стефан Левтеров изказа своята благодарност за високото отличие, подчертавайки че това е награда не само за него и Катедрата по по анестезиология и интензивно лечение, ръководена от проф. Николай Петров, но и за специалността като цяло.

Последвайте канала на

Novini.bg
674 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини