Неврологичното отделение във Видин ще продължи работа

  • 06 януари 2020 17:49

  • 701
  • 0
Неврологичното отделение във Видин ще продължи работа
© Google Maps

Неврологичното отделение на МБАЛ „Св. Петка“ – Видин продължава да работи и структурата няма да бъде закривана, каквито твърдения се появиха. В случай че се стигне до напускане на персонал, е създадена логистична организация пациентите с неврологични проблеми от област Видин да бъдат хоспитализирани чрез Спешната помощ в болниците в градовете Лом, Белоградчик и Монтана, уверяват от Министерството на здравеопазването.

От трите лечебни заведения са категорични, че имат необходимия капацитет за оказването на навременна и адекватна медицинска помощ. За целта лечебното заведение в Лом разполага с 25 легла, областната болница в Монтана – с 38, а тази в Белоградчик с 10.

Закриват неврологията във Видин заради липса на лекари

Здравното министерство е предприело всички необходими действия за стабилизирането на многопрофилната болница във Видин и функционирането ѝ в нормален работен режим.

Днес Съветът на директорите на дружеството (лечебното заведение), съгласно устава си, взе решение да упълномощи д-р Ивета Найденова като прокурист. До момента тя е била ординатор в Пневмофтизиатричното отделение на областната болница.

Новородено издъхна в болницата във Видин

Д-р Найденова е завършила медицина във ВМИ-Плевен и притежава призната специалност „Пневмология и фтизиатрия“, както и „Вътрешни болести“. От 2001 г. до ноември 2018 г. е заемала поста началник на Пневмофтизиатричното отделение в болницата.

Д-р Найденова притежава и тригодишен управленски опит в системата на здравеопазването като управител на медицински център. Настоящият изпълнителен директор на лечебното заведение д-р Цветан Василев е депозирал оставката си. Предстои свикване на общо събрание на акционерите за избор на нов изпълнителен директор.

Министерството на здравеопазването, съвместно с областния управител и ръководството на местната власт, наблюдават ситуацията ежедневно, отбелязват още от здравното ведомство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
701 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини