Пиратки вкараха трима в болницата в Пазарджик

  • 02 януари 2020 10:26

  • 542
  • 0
Пиратки вкараха трима в болницата в Пазарджик
© Getty Images/Guliver (архив)

Тежки бяха дежурствата за спешните медици на МБАЛ–Пазарджик в последния ден на 2019 г г. и първия ден на 2020г., съобщиха от болницата.

Натовареността в Спешно отделение е придружена и от агресивно отношение на придружители на болни, които са приети за прегледи.

Забрана за пиратки въведе кметът на Ловеч

Общо 123-ма пациенти са преминали през отделението на 31 декември и 1 януари. От тях 33-ма са хоспитализирани. Прегледан е и един леко пострадал от катастрофа, който е освободен за домашно лечение. Петима препили с алкохол са стабилизирани и изписани. Сред тях няма деца.

Трима са пострадалите от пиротехнически изделия, които са потърсили медицинска помощ. 43-годишен мъж е настанен в Ортопедично отделение с изгаряния по едната ръка. Двама мъже с наранявания по очите са пренасочени към УМБАЛ “Св.Георги“ в Пловдив.

Трима пациенти с инфаркт са прегледани и настанени в Кардиологично отделение, а други трима с инсулт са изпратени в Неврологично отделение. 21 деца са преминали през двата дни през Спешно отделение. Девет от тях, които са били с пневмонии, са насочени към детските отделения.

Най- малкото е двумесечно бебе, което е с възпаление на белите дробове след вирусна инфекция.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини