Министър Ананиев посети пациенти в пернишката болница със симптоми на заразяване с ешерихия коли

  • 26 декември 2019 18:17

  • 1447
  • 2
Министър Ананиев посети пациенти в пернишката болница със симптоми на заразяване с ешерихия коли
© Булфото (архив)

Министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през е посетил настанените пациенти в инфекциозно отделение на МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник, които са приети със симптоми на заразяване с ешерихия коли, съобщи пресцентърът на ГЕРБ. Той е бил придружен от народния представител д-р Александър Александров, главния държавен здравен инспектор доц. д-р, д.м. Ангел Кунчев и директора на лечебното заведение д-р Анатолий Митов.

"Пациентите са стабилизирани в добро общо състояние. Направени са им микробиологични изследвания, резултатите от които ще бъдат ясни след два дни. Въобще не можем да говорим за епидемия", е бил категоричен министър Ананиев.

Перничани в болница, пили от чешмата

Той е уверил, че наблюдава положението от 24 декември, когато е получил първите сигнали, че има съмнения за зараза. "Поддържаме непрекъснат контакт с д-р Митов, с доц. Кунчев, с РЗИ-Перник. Така че получаваме подробна информация за обстановката в Перник. За мен като ръководител на Министерството на здравеопазването е изключително важно в болницата да има осигурено необходимото количество вода, да изпълнява своите функции. В няколко от отделенията има вътрешни резервоари, които осигуряват потребностите на отделенията за извършване на съответните медицински дейности. Министерството на здравеопазването отпусна 27 хил. лв. за ремонт на централния резервоар. Той ще приключи до 5 дни, което означава, че болницата ще бъде осигурена при всякакви условия и екстремни ситуации с необходимото количество и качество вода", е отбелязал министърът на здравеопазването.

Министър Ананиев е посетил пернишкия квартал "Проучване", където са четирите блока с нарушено качество на водата.

"На място в квартала се подменя водопроводната мрежа. Имам уверение от фирмата, която извършва ремонта, че до края на днешния ден ще бъде подменена инсталацията и ще бъде направена проба за качеството на водата в 4-те блока", е отбелязал министър Ананиев.

БТА
1447 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gost

2019.12.26 | 19:44

1

Едните точат безнаказано водата, а другите здравната каса!!!

2019.12.26 | 21:18

2

искаш да кажеш нещо като виенско колело и шведска тройка?

Добави коментар

Водещи новини