Ваксинирането срещу грип за хора над 65 години приключва в края на годината

  • 19 декември 2019 13:13

  • 205
  • 0
Ваксинирането срещу грип за хора над 65 години приключва в края на годината
© Pixabay

Безплатното ваксиниране срещу грип, осигурено в рамките на Националната програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип /2019-2022 г./ за лица на и над 65-годишна възраст, приключва на 31 декември. Това каза министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през по време на парламентарния контрол днес.

Изпълнител на програмата е Националният координационен съвет, съвместно с Министерството на здравеопазването /МЗ/ и Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/.

В понеделник подписват Националния рамков договор за 2020 г.

След като се отчетат извършените имунизации, Националният координационен съвет, МЗ и НЗОК ще обсъдят и анализират констатираните затруднения при изпълнението на програмата, постигнатия имунизационен обхват, и при необходимост ще предложат действия за подобряване на планирането и отчитането на ваксините, прилагани за изпълнението й, допълни министър Ананиев.

Изпълнителите по програмата, неправителствени организации и всички заинтересовани могат да правят предложения за подобряване на организацията на работа на Националния координационен съвет, добави той.

Последвайте канала на

Novini.bg
205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини