Докладът за починалото 3-годишно дете е предаден на здравния министър

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев получи окончателния доклад от проверката, която възложи на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ /ИАМН/ по случая с починалото 3-годишно дете.

В Министерството на здравеопазването постъпиха и констативните протоколи както от проверките в лечебните заведения СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“, УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ и УБ „Лозенец“, така и в практиката на личния лекар на детето.

Всички получени от ИАМН доклади – два предварителни и един окончателен, както и съпътстващите протоколи, независими експертизи и документи от хода на проверката, ще бъдат предоставени на Прокуратурата, която също се сезира по случая. Целта е да бъде оказано пълно съдействие на компетентните органи в хода на разследването.

Децата, които загубихме след забавено или неадекватно лечение през 2019 г.

Окончателният доклад потвърждава причината за смъртта на детето – тежка двустранна хеморагична пневмония (двустранни масивни кръвоизливи в белите дробове), причинена от вирусна инфекция, при която са възникнали и допълнителни усложнения – тежки двустранни кръвоизливи, полиорганна недостатъчност в надбъбречните жлези.

Последните са от съществено значение за изключително бързото развитие на болестта. Проверката на ИАМН не е констатирала пропуски в диагностично-лечебния процес. С оглед приключването на проверката на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ в трите болници, от днес директорите на лечебните заведения са възстановени на работа.

Коментари

 1. 2019.12.08 | 19:56

  И повсеместно битуваща безконтролност за качеството на лечението на основата на престъпно, съзнателно разкъсан процес на здравеопазване.
  А в доклада са изброили последствията! Само са пропуснали "спиране на дишането".

 2. 2019.12.08 | 07:56

  Преди не много време един лекар по друга специалност ми каза - щом и мен ме е страх да си заведа детето на лекар - мислете за какво става въпрос...............

 3. 2019.12.06 | 20:05

  Питайте умрелия защо е умрял

 4. 2019.12.06 | 19:57

  За мен, тук става въпрос за абсолютно подценяване на ситуацията, както от лекари, така също и от родителите. Подценяването за мен е лекарска грешка също така. Жалко за детето.

 5. 2019.12.06 | 18:06

  Сега ще се извинят ли журналистите и господин министъра намери ли Възмездие?

 6. 2019.12.06 | 17:31

  В тази държава всичко се замита!! Доклади, експертизи и всякаква сволоч и няма виновни!! Няма такава тъпа държава!! Да не попадаш в днешно време в лапите на докторите!!

 7. 2019.12.06 | 17:23

  ИЗМИХТЕ СИ РЪЦЕТЕ отново! .....ДО СЛЕДВАЩИЯТ ИНЦИДЕНТ!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет