Петър Москов: Обяснете на родителите, загубили дете, мотивите срещу комплексното лечение в болниците

20 ноември 2019 08:51

Петър Москов: Обяснете на родителите, загубили дете, мотивите срещу комплексното лечение в болниците
© Кадър: БТВ
6504 10

За да говорим за медицинска грешка трябва да се изчака да приключи проверката по случая с починалото дете в София. Каквото и да покаже проверката няма да предотврати трагедията на родителите. Това заяви бившият здравен министър и председател на партия КОД Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва в ефира на БТВ.

"Има системни неща. Дали тук лекарите са извършили всичко както трябва, ще разберем от проверката след дни. Не е хубаво да се говори без да се знаят всички точни факт", допълни той.

"Детето от детската болница е имало нужда да бъде преместено в реанимацията в "Пирогов". Това е липсата. Ако една болница получава нашите пари е редно да може да може да излекува всеки. Тук се повдига въпроса за качеството на здравните услуги. И питам, къде са тези юници, които бяха против желанието ми всяка болница да е комплексна? Сега, защо не ги извикате, за да обяснят мотивите си на родителите на това дете?", не скри гнева си Москов.

На въпрос какво мисли повечето заложени пари за здравеопазване в новия бюджет бившият здравен министър заяви: "Наливат се пари в бездънна яма. Тя няма да се напълни. Дори и 2 милиарда повече да се дадат, се наливат пари в нереформирана система", подчерта Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

Свидетел на трагедията с 3-годишното дете в София: Потресен съм

Същностната функция на държавата отсъства. Има липса на политическа воля, защото приоритетите на държавата са други. Г-н Борисов е казал, че  основната му цел е да построи магистрала "Хемус" и не иска допълнителни главоболия по време на строежа“, каза още Москов.

Само в още 5 европейски държави има практика да не се плаща първия ден от болничния, но то няма да се случи. Тази далавера се прекратява по прост начин - всяко едно българско предприятие по закон има сключен договор с кабинет и служба по трудова медицина, ако е нужно, но собственикът на това предприятие може да задължи през трудовия договор работниците си да минават преглед там“, уточни Москов.

„Болничният е осигурителен риск, за който ние плащаме всеки месец. Правете разлика между политика и пропаганда. Цялото говорене по този казус е по-скоро пропаганда“, категоричен бе той.

Бойко Борисов за болничните: Тази тема няма да бъде вкарвана в НС, ще се запази старият режим

„Консервативно обединение на десницата (КОД) е дясна консервативна политическа сила, което означава, че е различна от всички утопии, през които минахме до момента. Защо сега? Съзнателно. Човек, когато прави нещо ново има нужда от дистанция и яснота, че прави неща за хората, не за себе си. КОД не е поредната партия в дясно. Тя застава зад ценностите на силната държавност и гарантира среда за образование, здравеопазване и икономическа сигурност. Трябва да има силна демократична сила в дясно, различна от ГЕРБ. Учредителите на партията са над 4 хил. души. Не очаквайте, че след като целия ми политически път е бил свързан с много битки с хората с много пари, това формирование ще разчита на новите промени в закона, които позволяват дарения от фирми“, каза Москов за партията, която учреди.

Той допълни, че първите избори, на които ще се кандидатират са през 2021 г. за парламента.

„Не общувам с т.нар. „десни“. Нямам намерение да ги коментирам, имат собствените си поддръжници. Местните избори обаче казват това - ГЕРБ губи в дясно, а тези гласове не се преливат в десницата“, каза той.

Според него хората не искат промяна, каквато се пропагандирала от партиите на последните избори, а искали да се запази това, което е било досега и да е ясно накъде се върви. 

СДС: Картата на България е синя, трябва да останем единни с ГЕРБ

Мая Йорданова
6504 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
1213

2019.11.21 | 11:44

10

Радвам се, че не останахте дълго на поста министър. Не заблуждавайте хората. Срамота е да не знаете като бивш такъв, че лекарите от службите по трудова медицина, по закон нямат право да правят прегледи и да издават болнични. И въпреки борбата им да могат да правят поне скрининг на работещите, това не се случи по вина на МЗ.

Ивайло свинаря

2019.11.20 | 14:49

9

И Москов е от същото котило /както останалите идиоти у нас/,
докопали се до властта в последните ни 30 години от злощастната
. . .ПО-НОВА история на тази страна !

2019.11.20 | 11:05

7

Много жлъчни кретени тука бе. Какво ви е виновен Москов, че ви казва истината. Вие сте изверги. Абсолютни изверги.

2019.11.20 | 11:31

8

Чия истина? Твоята(неговата) или тази на хората които не правят политика и не "развиват" бизнес а просто работят за да си изкарат прехраната? Този доказан (Абсолютен) изверг трябваше да е в затвора за золумите в здравеопазването през неговия министерски мандат!

мяу мяу

2019.11.20 | 10:27

6

Тоя пудел толкова се наака це смърди от километри.Как може да говори какво трябвада се прави като той има голяма вина за това състояние.Кипреше се до Борисов и лижеше задници сега недоволства.

За смъртта на 1 дете

2019.11.20 | 10:03

5

трябва да се ликвидират 10 седесарски боклука.

Сините изверги на сапун,

2019.11.20 | 09:59

4

смъртната присъда трябва да е задължителна за такива като тоя.

Такъв трябва да умира бадно и мъчително,

2019.11.20 | 09:56

3

но и това не е достатъчно отмъщение за търговията със здравето на децата ни.

Синият боклук Москов критикува седесарската Тиква

2019.11.20 | 09:52

2

Сините магарета се ритат едни-други, че народът гине в болести и немотия не ги интересува.

Докторът детеубиец

2019.11.20 | 09:48

1

Седесарският плъх Москов трябваше да е в затвора, но и него го изкараха невинен като бандитите Костов, Бисеров, Софиянски, Цветанов, Тиквов, въпреки далаверата му с ваксините, довела до детски паралич.

Добави коментар

Водещи новини