Онкоболният лекар, оплакал се от дискриминация: Убиха ме, без изобщо да съм мъртъв

Комисията ме уби, без изобщо аз да съм мъртъв. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия д-р Радислав Наков, който обяви във Фейсбук, че е бил дискриминиран в конкурс за асистенти в Медицинския университет в София, защото има онкологично заболяване.

Изпитът се проведе на 31 октомври и имаше явни моменти, които показваха дискриминация, че онкоболни нямат място като лекари, а трябва да бъдат пациенти. Дискмриминационните думи са изречени от проф. Владимиров, който е шеф на комисията, заяви д-р Наков.

Казаното от комисията, че резултатите ми не са добри, е съмнително, тъй като лесно може да се проверят академичните ми резултати, които са отлични и много добри. Не е логично такъв студент, който от шест години е в клиниката, да не се представи добре на изпит, каза младият лекар.

Отношенията в академичните страни са йерархично изострени. Не мога да кажа, че съм имал открит конфликт с някой от моите колеги или с нещо съм му навредил, даже обратното – с научни разработки съм славил името на Медицинския университет в София и Клиниката по гастроентерология Винаги мечтата ми е била да преподавам на студенти и съм се опитвал да се реализирам в тази посока. В момента ми с епречи да правя това, посочи д-р Радислав Наков.

Заболяването ми се яви като гръм от ясно небе юни месец. Лечението ми върви добре и имам всички шансове за успех, каза още д-р Наков.

Д-р Наков е допуснат до конкурса, заяви проф. Иван Митов, декан на Медицинския факултет в Медицинския университет. Не мога да си представя, че има дискриминация по този пункт. Не само д-р Наков е оценен с под 4,5, а и друг негов колега. Д-р Наков не е подал никаква жалба, за да можем да реагираме. Нека да реагира във факултета, а не само пред медиите, посочи още проф. Митов.

Коментари

  1. 2019.11.06 | 10:09

    Факт е, че хората първи ти отрязват бъдещето, докато болестта я се прояви, я не.

  2. 2019.11.06 | 09:35

    Още един млад и кадърен професионалист ще отиде на Терминал 2...

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Болници

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет