Контрацептивни импланти мигрирали в белите дробове на две млади жени

  • 01 ноември 2019 14:51

  • 16467
  • 0
Контрацептивни импланти мигрирали в белите дробове на две млади жени
© gettyimages

Две млади жени, прибегнали до използване на подкожни контрацептивни импланти, трябвало да се подложат на тежки хирургични операции, след като имплантите мигрирали в белите им дробове, предаде БТА.

От френската Асоциация на засегнатите от белодробни емболии и инсулти, свързани с хормонална контрацепция, поясниха, че се свързали с двете жени - с едната през 2017 г., а с другата през 2019 г., за да информират за миграцията на имплантите им в кръвоносните им системи, а след това в кръвоносните съдове в белите им дробове. Миграцията на имплантите застрашила живота им.

"Двете жени се подложиха на тежки хирургични интервенции, за да може имплантите да бъдат извадени от кръвоносните им съдове", се казва в комюнике на асоциацията.

"За малко щеше да се стигне до частично изрязване на белите им дробове." Асоциацията не споменава кой е производителят на имплантите.

През месец юли сп. "Бритиш медикъл джърнъл" оповести за сходен случай с 31-годишна португалка, на която бил присаден подобен имплант през 2017 г. Въпросният имплант е произведен от групировката "Мерк".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16467 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини