Кирил Ананиев кани шефовете на болниците, от които са сестрите, хвърлили оставки

  • 26 септември 2019 10:31

  • 2424
  • 1
Кирил Ананиев кани шефовете на болниците, от които са сестрите, хвърлили оставки
© Булфото (архив)

Министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през кани на среща директорите на болница "Токуда" и МБАЛ "Д-р Киро Попов" в Карлово. Сестрите от двете болнични заведения подадоха колективна оставка заради новите правила на Здравната каса.

Министър Ананиев заяви пред журналисти, че все още информацията за това колко медицински специалисти са подали оставка и каква точно е ситуацията в двете болници е противоречива. Все още в здравното министерство не са пристигнали отчетите на здравните заведения към месец септември, които се чакат за да стане ясно как са разпределени парите в бюджетите им, които ведомството насочи за заплати на сестрите.

Министър Ананиев се включи в представянето на нова НАТ технология в Националния център за трансфузионна хематология в София. Иновацията ще подобри процеса по проверяване на дарената кръв за редица сериозни заболявания.

Средствата за здравеопазване за следващата година ще бъдат повече, каза още министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, който присъства на представянето на технология за изследване на дарена кръв.

В края на октомври ще бъде одобрен проектът на закона за държавния бюджет, включително и на бюджета на НЗОК, добави Ананиев, но не се ангажира с колко повече ще бъдат средствата. По думите му той ще настоява за повече пари за новите технологии и консумативи за изследване на дарена кръв, за трансплантации и за пред - и следтрансплантационния период на пациентите, както и за стимулиране на координаторите по донорство.

Информацията за колективни оставки на медицински сестри в столична частна болница и в МБАЛ-Карлово министър Ананиев окачестви като притеснителна и изрази намерение в близките дни да се срещне с ръководствата на лечебните заведения.

Изпълнителната агенция "Медицински надзор" проверява случай, за който се твърди, че лекар е поставял стентове на пациенти без да е необходимо, допълни още министър Ананиев и увери, че след като му се докладват резултатите, ще вземе мерки. Все ми се иска да не вярвам, че това се е случило, допълни още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2424 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
опция

2019.09.30 | 17:26

1

А не е ли по-добре самият мъка-министър да даде оставка? Той дори не е от професията!
Сестрите са винаги и много, изключително много необходими.
А министрите непрекъснато и поредно доказват, че без тях може. Те дори не познават добре проблемите и същността, на областта, която са им дали да управляват.

Защото целта на здравеопазването не е да печели пари, а да печели здраве и ЖИВОТ за населението!!! Ама на кого от управляващите му пука!
Пазарът в здравеопазването е позор.
А болниците, странното изобретение "личен лекар", ДКЦ и тям подобни "търговски дружества - разни ЕОО и ООД-та са пълен, нонсенс,, човеконенавистна измислица, която с безмисловното раздробяване на функции и дейности, само източва парите на НЗОК и на държавата, тоест на гражданите...

Добави коментар

Водещи новини