Неврологията на видинската болница може да остане без повечето си лекари до две седмици

Отделението по неврология на видинската болница „Света Петка“ може да остане без повечето си лекари до две седмици. Тогава изтича едномесечното предизвестие, подадено от медиците заради недостига на кадри и пари за отделението.

Преговорите с ръководството на болницата са безуспешни. Между ръководството на болницата в лицето на изпълнителния директор д-р Цветан Василев и медиците се е състояла една единствена среща – на 1 август.

"Бяхме привикани в кабинета му поотделно", обясни началникът на неврологичното отделение д-р Ангел Петров пред БНР. „Като ми зададе въпроса: Сигурен ли си, че напускаш, аз му казах: "Вие разрешихте ли поне един от тези три въпроса, зададени на срещата, а именно – за разположението, за кадрите и за допълнителното материално стимулиране. Той каза не и аз му казах, че е безпредметно повече да водим разговор“, каза д-р Ангел Петров.

Според него един от лекарите в неврологията е оттеглил предизвестието си за напускане, а междувременно директорът на болницата определи исканията на невролозите като изнудване.

Коментари

  1. 2019.08.06 | 03:42

    И тия доктори се ненаядоха

    1. 2019.08.06 | 10:47

      Кои доктори? Според теб нормално ли е лекар да взема 500 лева заплата, да отговаря за живота на хората и да работи в мизерни условия по 12+ часа на денонощието?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет