Лекари направиха вътреутробно кръвопреливане на близнаци

  • 03 юли 2019 13:10

  • 1329
  • 0
Лекари направиха вътреутробно кръвопреливане на близнаци
© Кадър: БТВ

Лекари спасиха живота на близнаци, след вътреутробно кръвопреливане, съобщава БТВ.

Мехмед и Мустафа са дълго чакани бебета. Родителите им са заедно от осем години, шест от които прекарват в борба за рожба. След няколко инвитро процедури Емине Арап забременява с близнаците. Тъй като жената е с отрицателна кръвна група, медиците следят състоянието ѝ още от началото на бременността. Около 28-та седмица става ясно, че бебетата са с тежка анемия заради резус несъвместимост и при двата плода – състояние, което се среща рядко и е животозастрашаващо. Налага се вътреутробно кръвопреливане.

Подобни процедури не са рядкост, в случая обаче особеното обстоятелство е било, че бебетата са две, а не едно. Лекарите, помогнали са Емине, са д-р Даниел Георгиев, д-р Кристина Чачева и д-р Детелина Стоичкова.

„Последният един месец беше може би най-труден, понеже бяхме в очакване на малчуганите и като имаше проблеми, които бяха открити в болницата, благодарение на този персонал, където имат там в болницата, всичко стана нормално”, сподели бащата Мустафа Арап. Той пожела на лекарите, помогнали на семейството му, здраве и радост в живота.

Мая Йорданова
1329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини