Въвеждат в "Майчин дом" роботизираната хирургична система за безкръвни операции Da Vinci

  • 25 юни 2019 12:35

  • 389
  • 0
Въвеждат в "Майчин дом" роботизираната хирургична система за безкръвни операции Da Vinci
©

Университетската АГ болница „Майчин дом“ ще представи и въведе в експлоатация роботизираната хирургична система за безкръвни операции Da Vinci.

Инвестицията за закупуването на технологията възлиза на стойност 6 000 000 лв. и се осъществява съвместно от СБАЛАГ Майчин дом,  Министерството на здравеопазването и Медицински университет – София. В събитието за освещаване и откриване ще участва лично Негово Светейшество Патриарх Неофит I.

В представянето ще вземат участие министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през и деканът на Медицинския факултет към МУ - София член-кореспондент проф. д-р Иван Митов. Отправена е покана към министъра на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

В рамките на събитието ще бъде открито обновеното фоайе на болницата и ще бъде учредено болнично настоятелство с участието на: Негово Високопреосвещенство Антоний – Западноевропейски митрополит, Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, председател на НС и член на Болничното настоятелство, Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, кмет на Столична община и член на Болничното настоятелство, Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, омбудсман на Република България.

Последвайте канала на

Десислава Станева
389 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини