Кирил Ананиев поздрави медицинските работници по повод Световния ден на здравето

  • 07 април 2019 08:42

  • 510
  • 4
Кирил Ананиев поздрави медицинските работници по повод Световния ден на здравето
© Булфото/архив

Министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през направи обръщение към работещите в системата на българското здравеопазване по повод Световния ден на здравето - 7 април.

Пубикуваме обръщението му към медицинските специалисти без редакторска намеса:

УВАЖАЕМИ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ, ЗЪБОЛЕКАРИ, ФАРМАЦЕВТИ, ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ И РАБОТЕЩИ В ОБЛАСТТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО,

Поздравявам ви по повод 7 април - Световния ден на здравето и празник на всички вас, работещите в системата на българското здравеопазване.

Убеден съм, че посрещате този празник със смесени чувства, защото често оценката за труда ви и това, което стои зад нея, не са съпоставими.

Разбирам причините за справедливия ви гняв, възникнали далеч преди момента, в който ми бе поверен настоящият пост. Уверявам ви, че оттогава досега вашите стремежи са моите най-важни задачи. Срещнах се лично с много от вас, очертахме предстоящите стъпки за действие в редица направления. Готов съм да продължа работата по всички ваши справедливи искания, защото вярвам, че проблемите се решават в диалог. Имате моята дума, че никога няма да огранича или спра, който и да е от вас, да изразява свободно мнението си.

Наясно съм, че стресът е голям. Пациентите ви гледат под лупа и всеки очаква специално отношение, нямате достатъчно време за близките си, не работите при най-благоприятните условия на труд, има дни, в които се занимавате повече с администрация, отколкото с медицина, но въпреки това успявате. Вашият професионализъм е доказан във времето и се проявява ежедневно.

За човек със здравословен проблем няма значение кой е министърът на здравеопазването и какви реформи провежда той. За пациента съществувате само вие, той е във вашите ръце и това е единственото, което има значение. С всичко това ви казвам, че вие сте хората „на първа линия“, вие сте водещият фактор, за да го има здравеопазването. С това трябва да се гордеете.

За съжаление все по-често сме свидетели на липсата на уважение и респект към вас и работата ви. Сигурен съм, че подобрявайки условията на труд, ние ще спомогнем и за възраждането престижа на вашите професии и общественото им признание.

Направихме много в тази посока, но признавам, че има още какво да се желае, за да бъдете удовлетворени от избора си на професия и да мотивирате младите хора да следват примера ви. Образованието по медицина в България е на високо ниво, медицинските ни университети са предпочитани и от чуждестранни студенти. За да обърнем процеса, така че нашите специалисти да остават тук и да не търсят реализация в чужбина, е необходимо да си съдействаме.

Многократно съм подчертавал, че имате пълната ми подкрепа. Днес, още веднъж ви уверявам, че с екипа ми правим всичко възможно, за да постигнем и вашата, и на пациентите удовлетвореност. Без да направим това, не можем да говорим за добро здравеопазване.

Не се отказвам от думите си, че безвремието в българското здравеопазване приключи. За да продължим започнатото – да изведем българската здравна система на качествено ново ниво, трябва да разчитаме един на друг.

Пожелавам здраве, щастие и късмет на вас и вашите семейства.

Последвайте канала на

Владимир Василев
510 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Медицинска сестра

2019.04.07 | 13:11

4

И какво като ни е поздравил? Нито аз, нито семейството и децата ми, както и колежките ми, не се храним и обличане с поздрави. Увеличете ни заплатите, неуважаеми! Болните хора се нуждаят от грижи! Как да се грижа качествено сама за 30 пациенти? Скапано общество, корумпирани затлъстели политици, болни и гладни хора, нехаещи за тях новоизлюпени приватизатори и милионери!!!

Бобара

2019.04.07 | 10:13

3

Ананиев ти добре ги поздравява а виш условията в които лежат Болните в Александровската в Пирогов и в много други Болници и няма легла и санитари да обслужват Болните.

българин

2019.04.07 | 09:51

1

Най-добре ще ги поздрави , като им вдигне заплатите !

руснак

2019.04.07 | 10:12

2

първо на руските лекари

Добави коментар

Водещи новини