Джипита тръгнаха въоръжени на работа

  • 02 април 2019 09:43

  • 509
  • 0
Джипита тръгнаха въоръжени на работа
© Pixabay

Джипита започнаха да ходят на работа въоръжени. В джоба на престилката си те носят ножчета и лютиви спрейове. Причината за това са зачестилите случаи на агресия от страна на пациенти.

Последният такъв е от миналата седмица, когато мъж на хемодиализа се нахвърли върху личния си лекар в столицата. Причината била, че д-р Антоанета Николова отказала да му издаде направление за бъбречна трансплантация, тъй като не е в нейните правомощия. В началото на март пък наркоман нападна джипи в Пазарджик. Д-р Емил Величков бил заплашен с нож, след като отказал да издаде зелена рецепта. След инцидента лекарят постави паникбутон в кабинета си. Голяма част от медиците обаче не виждат смисъл от това, защото не смятат, че такъв бутон би ги защитил.

Според председателя на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив д-р Костадин Сотиров няма данни негови колеги от града да са си сложили паникбутони. По думите му дори и да има, ще са единични случаи. "Знаете, че такива нападения стават за секунди и дори да се натисне паникбутонът, то охранителят, който ще дойде, би трябвало да не е в пенсионна възраст и да е здрав физически, за да успее да озапти нападателя", обясни той, пише в. "Телеграф".

Спешните медици и шофьорите на линейки също предприемат мерки за самоотбрана. В много от колите със специален режим се съхраняват бейзболни бухалки и метални прътове, които в извънредни ситуации екипът може да използва, за да се защити.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
509 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини