Общинският съвет в Перник обяви конкурс за управител на рехабилитационна болница

  • 28 февруари 2019 12:13

  • 219
  • 0
Общинският съвет в Перник обяви конкурс за управител на рехабилитационна болница
© Pixabay

Общинският съвет в Перник обяви конкурс за управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация. В края на миналата година лечебното заведение бе обявено за продан от НАП заради дългове от около 500 000 лв. След намеса на здравния министър наддаването временно беше спряно.

Назначаването на нов управител се налага, защото в началото на януари тогавашният ръководител на здравното заведение д-р Венцислав Чунов подаде оставка. С решение на Общинския съвет на поста временно бе назначена д-р Росица Иванова.

Конкурсът ще се проведе на 16 април в сградата на община Перник.

Болницата за продължително лечение и рехабилитация е бивш профилакториум, строен от мината в подножието на местната планина Голо бърдо. Той е с разгъната застроена площ 10 000 кв. м и над 25 дка двор.

Здравното заведение е отворило врати през 1959 г. като база на Института по физиотерапия, курортология и рехабилитация в столичния квартал "Овча купел". Сега тук се лекуват болни от инсулт, инфаркт, посттравматични състояния и др. В момента община Перник е едноличен собственик на капитала.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
219 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини