Д-р Стойчо Кацаров: ТЕЛК-овете не трябва да са в болниците

Проблемът не е в контрола а в начина, по който е изградена медицинската експертиза у нас. ТЕЛК трябва да бъде закрит.Това каза д-р Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването, в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"ТЕЛК-овете не трябва да са в болниците", добави той.

"Пенсията за инвалидност е обезщетение за осигурителен риск. Ние сме задължени всеки месец върху нашите доходи осигуровка, която покрива и риска да изпаднем в състояние на трайна неработоспособност. И когато изпаднем в такова състояние, НОИ изплаща пенсия за инвалидност", разясни Кацаров.

Васил Долапчиев, председател на Съюз на слепите добави, че системата на ТЕЛК се нуждае от дълбока реформа. „Дебатът по тази реформа започна през 2003 г. Този път здравното министерство има голяма амбиция тя да се случи. Смятам, че в рамките на тази или следващата година големите промените ще са факт“.

Хората с увреждания страдат от неправилното разпределение на привилегии, коментира той. По думите му на първо място трябва да се разработи системата за електронни картони на хората с увреждания.

„Министър Ананиев направи малки и плахи стъпки в правилната посока“, призна Кацаров. Той, обаче добави, че възнагражденията за лекарите от ТЕЛК са обидно ниски.

Коментари

 1. 2019.02.21 | 07:00

  ФАЛШИВИ ТЕЛКОВЕ А, ПЪК ВСИЧКО Е С ЦЕЛ ОТКЛОНЕНИЕ НА ВНИНАНИЕТО, ЕТО И В ВАРНА НАМА ВИНОВНИ И СИРИЙЦИТЕ ПУСНАТИ, ТАКА Е ВСЕ ПАК ИДВАТ ИЗБОРИ

 2. 2019.02.20 | 20:14

  Инкасо кола се блъсна в кола на лекар от ТЕЛК! Осем часа не могат да определят кои пари на кого са.....

 3. 2019.02.20 | 20:01

  Какво значение има, къде ще са телекомите, ако са от корумпирани хора!?

  Аман от философии !

  Всеки си има негова теория, но обикновенно, се оказва, че трябва всички да се обединят, за да може нещо да сработи !

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет