Шефът на Инфекциозното в столичната "Св. Анна" разкри подробности за болните от морбили деца

  • 15 февруари 2019 13:02

  • 4172
  • 3
Шефът на Инфекциозното в столичната "Св. Анна" разкри подробности за болните от морбили деца
© Novini.bg

Д-р Петър Петров, началник на "Инфекциозно отделение" в УМБАЛ "Св. Анна", разкри подробности за състоянието на децата от Разлог, които са болни от морбили и са настанени в столичната болница за лечение.

„Децата са на възраст от 4 месеца до 6 години и са в УМБАЛ "Св. Анна" от вчера следобед. Те не са имунизирани и повечето от тях са лекувани в локалната болница заради различни заболявания - пневмонии, бронхити и др. Заболяването им с морбилна инфекция е започнала от болницата. Всичките деца днес са в сравнително добро състояние. Сега задачата ни е да не позволим влошаване на състоянието на децата“, обясни той, предаде репортер на Novini.bg.

На въпрос дали има опасност от епидемия, д-р Петров отговори, че опасност няма, имало е епидемичен взрив, който са момента е овладян.

Д-р Петър Петров посъветва всички родители да имунизират децата си и при всеки един обрив да се обръщат към медици. При тези, които са имунизирани, трябва да се спазва хигиена, добър хранителен режим и имунна среда.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4172 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ралица

2019.02.15 | 14:46

3

Много се чудя на антиваксерките каква им е тази логика, че да мислят, че ваксините предизвикват аутизъм! Не говоря за тези които имат здравословни причини да не слагат ваксини на децата си, говоря за тази които дават супер тъпите и без доказателства аргументи, че не искат да си ваксинират децата! Мили антиваксерки, които мислят тази глупост за аутизма замислете се, че и на вас са ви сложени всичките ваксини като сте били деца и нямате аутизъм! Така че спрете да бъдете толкова тъпи и се замислете, че щом вие ги имате и сте здрави, то и децата ви могат да ги имат и да са здрави! Може би скоро като настъпи по-страшна епидемия дори и от вариолата и чумата тогава може би ще ви дойде ъкала в главата че ваксините спасяват живота на хората, а не ги убива!

Ку.рю

2019.02.15 | 14:39

2

Да попитам, тия петте деца, да не би да са мангасарянчета?

веселин василев

2019.02.15 | 13:28

1

Кого съветваш, бе чунчо - нали няма 100% гаранция!!!

Добави коментар

Водещи новини