Над 69 тона капачки са събрани в благотворителната кампания за закупуване на медицинска апаратура

  • 10 февруари 2019 16:24

  • 1321
  • 2
Над 69 тона капачки са събрани в благотворителната кампания за закупуване на медицинска апаратура
© Булфото (архив)

Над 69 тона пластмасови капачки са събрани и предадени за рециклиране от началото на благотворителната кампания "Аз вярвам и помагам" през 2015 до сега. Със средствата от тях са закупени и дарени пет медицински апарата. Това съобщи днес в Разград инициаторът на кампанията и председател на Сдружението "Аз вярвам и помагам" Владислав Николов.

Той благодари на ръководството на общината, както и на всички хора от Разград, че са също активни и работят за добрата идея и реализирането на кампанията. Кметът д-р Валентин Василев заяви, че в монтирания до регионалната библиотека контейнер за събиране на капачки ще бъде поставена и специална информационна табела за кампанията. Благотворителната инициатива ще бъде представена също и във всички училища и детски градини на общината.

Д-р Василев и Николов коментираха и извършената в социалната мрежа злоупотреба с благотворителната инициатива. Те обясниха, че снимка от профила на сдружението, публикувана с благодарност към кмета на Разград и зам.-кмета Галина Георгиева е използвана в разградска фейсбук група, с видоизменен текст с негативна насоченост към общината. Ръководството на община Разград и представителите на сдружението коментираха, че са против фалшивите новини и злоупотребата с истината. Те призоваха личността, публикувала снимката, да се извини публично за това, че намесва една благотворителна кампания, в която участват хиляди хора.
 

Константин Тодоров
1321 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.02.10 | 19:20

1

И аз съм участвал!

миииии

2019.02.10 | 20:10

2

бравоооооооооооо!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини