Експерт със съвети как да се предпазим от грипните заболявания

  • 03 януари 2019 16:31

  • 18721
  • 0
Експерт със съвети как да се предпазим от грипните заболявания
© Pixabay

Шапката, шалът и чорапите предпазват от настинки, защото задържат топлина и не позволяват на студа да прониква в най-уязвимите ни части. Шалът, който покрива носа и устата предпазва до някъде от грип - шансът да се заразим е по-малък. Това заяви доктор Георги Максимов в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

"Едни доктори лекуват гърлото с топло, други със студено. Реално топлите напитки не лекуват нищо, но дават един комфорт на организма. Аз препоръчвам да се пият напитки с умерена температура", каза още Максимов. 

"Не препоръчваме самолечение с антибиотици. По-добре е да се обърнете към личния си лекар, защото може да задържите инфекцията", допълни той. 

"Нека хората не заразяват колегите си с грипни заболявания, а да си останат по домовете си, когато са болни", препоръча експертът. 

"Хората да не носят дрехи, които ги запарват и изпотяват. Важно е да си мием ръцете често. Можем да си промиваме носа и гърлото с отвара от смрадлика", разкри докторът. 

"Не се препоръчва ваксинирането срещу грип в този момент. Провеждайте лична хигиена като си промивате често носа, гърлото и ръцете  - именно там се задържат инфекциите", каза още той. 

"Витамините, които се приемат не са толкова ценни, колкото климата в нашата страна", завърши доктор Георги Максимов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
18721 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини