БЛС настоява предложението за фиксиране на средствата по параграфи да бъде вписано в Закона за бюджета на НЗОК

  • 19 ноември 2018 17:56

  • 448
  • 0
БЛС настоява предложението за фиксиране на средствата по параграфи да бъде вписано в Закона за бюджета на НЗОК
© Pixabay (архив)

Българският лекарски съюз /БЛС/ настоява в своя декларация предложението за фиксиране на средствата по параграфи да бъде вписано в Закона за бюджета на НЗОК /ЗБНЗОК/ за 2019 г.

Това съобщиха от БЛС след извънредно заседание на Управителния съвет на организацията. От БЛС съобщиха, че текстът, според който не може да се прехвърлят средства от перо в перо в бюджета на НЗОК, липсва в проекта на закона. При изготвяне на проекта на ЗБНЗОК от БЛС са направили предложения, които били подкрепени и от Асоциацията на университетските болници, Националното сдружение на частните болници, Националнаta асоциация на частните болници, Сдружението на областните болници, Сдружението на общинските болници и Българска болнична асоциация.

Ако договорените предложения на БЛС не бъдат взети предвид, от съсловната организация посочват в декларацията си, че ще предприемат всички позволени от закона мерки, включително и искане на оставка на некоректните партньори в сектора, "които безпардонно елиминират вече договорени текстове в ЗБНЗОК".

Декларацията е изпратена до премиера, до председателя на Народното събрание, до председателите на парламентарните комисии по здравеопазване и по бюджет и финанси, до министъра на здравеопазването.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
448 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини