Откриват иновативен Център за психо-социална рехабилитация в Плевен

  • 14 ноември 2018 16:46

  • 882
  • 0
Откриват иновативен Център за психо-социална рехабилитация в Плевен
© pixabay

В Плевен се открива иновативен Център за психо-социална рехабилитация в парка "Кайлъка" с 300 места. Това съобщи д-р Пламен Атанасов от новото здравно заведение, цитиран от БТА.

"Това здравно заведение е първо по рода си в полза на нуждаещи хора с психични проблеми от цялата страна. Тук се прилагат уникални терапии", увери той.

"За целта за привлечени 12 водещи специалисти - психиатри, психолози, социални работници, кинезитерапевти и други. Има терапевтични програми за поддържащо лечение, индивидуална и групова психотерапия, арт и музикотерапия. На практика центърът ще помага хора с психични проблеми да не остават в изолация чрез нов модел и методика за психична здравна помощ", коментира д-р Атанасов.

"Ще се помага на мъже и жени, стресирани на работното място, социалната среда или семейни отношения. Ще се работи с тях като в защитено жилище. Тези, които са решили да ползват услугите ще бъдат като в домашна среда", добави д-р Атанасов.

"Ние запълваме ниша - дупка в здравеопазването за рехабилитация на хора с психични проблеми. В центъра ще има места за 10-12 души на дневен престой, останалите ще могат да нощуват в парковата среда на "Кайлъка". Има апаратура за физиотерапия, лечебна физкултура, водолечение. Предвижда се и конна езда. Центърът кандидатства за финансиране от Европейския социален фонд", каза д-р Атанасов.

Центърът е преустроената бивша база на "Спартак".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
882 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини