Фалшив сайт предлага медсестри под наем

  • 14 август 2018 10:04

  • 1178
  • 0
Фалшив сайт предлага медсестри под наем
© pixabay

Фалшив сайт предлага медицински сестри под наем. Платформата разпространява услуги по домовете, но в нея всеки може да се регистрира като медицинско лице. За това алармират пред здравния министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през от пациентска организация "Заедно с теб".

"Аз лично се регистрирах и получих банкова сметка, на която да преведа определена сума за моята реклама като "медицинска сестра", без да имам диплома и без да ми е поискано никакво доказателство за медицинско образование", разказва председателят на сдружението Пенка Георгиева.

Пациентската организация била сезирана от човек, който е ужилен от съмнителния медицински портал. Мъжът е пожелал да запази анонимност, но подробно е разказал за премеждията си. На 1 август той имал нужда от вливане по лекарско предписание и за целта потърсил услугите на сайта.

„Намерих жена сестра“, която просто не дойде на адреса ни в уговорения час. Изгубих цял ден, но намерих втора жена „сестра“, която дойде. Направи ме на решето, но вливането не успя да направи. Потърсих някаква връзка с този портал, за да си реша проблема. Връзка обаче нямаше“, разказва пациентът, пише „Телеграф“.

След това мъжът накарал дъщеря си да си направи регистрация на интернет страницата. Момичето е само на 16 години, но въпреки това била одобрена в списъка с „медицински сестри“, предлагащи услугите си.

Последвайте канала на

Novini.bg
1178 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини