Мотористи се включват в информационна кампания за донорството във ВМА

  • 10 май 2017 11:23

  • 5619
  • 0
Мотористи се включват в информационна кампания за донорството във ВМА
© Novini.bg

На 11.05.2017 г., четвъртък, от 18.30 ч. в Аулата на Военномедицинска академия ще се проведе информационна кампания за донорството пред най-голямата мото организация в България Sofia Riders (SR). Ментори ще бъдат д-р Мирослав Ненков - координатор по донорство във ВМА. и д-р Сибила Маринова – координатор по донорство за област Велико Търново, съобщават от лечебното заведение.

Инициативата идва от самите мотористи и съвпада с отбелязването на 10-ата годишнина от първата чернодробна трансплантация във ВМА.

Очаква се да присъстват няколко десетки представители на Sofia Riders. Паркингът пред болницата ще бъде специално освободен от автомобили, за да могат да паркират моторите си.

Пред мото обществото ще бъде засегната темата за същността на донорството и ще бъде отправен призив за повишено внимание от страна на шофьорите, предвид активния мото сезон, който вече започна. На събитието ще присъстват полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS – ВРИД началник на ВМА; д-р Марияна Симеонова - изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по трансплантация; пациенти, трансплантирани във ВМА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5619 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини