Личен лекар: Работата ни може да се оптимизира като се намали обемът на документите

Общопрактикуващите лекари в област Пазарджик са осигурили добро обслужване на своите пациенти. Това увери д-р Красимир Кулински, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пазарджик пред Фокус.

Той обясни, че за да има 24-часово обслужване на пациентите, повечето от неговите колеги имат сключени договори с дежурни кабинети, които поемат пациентите след 20.00 часа. „Тези кабинети за неотложна помощ са полезни, когато пациентите трябва да получат навременна медицинска помощ не само в късните часове, но и в почивните и празничните дни”, коментира д-р Кулински.

Той каза също, че за да се улесни и оптимизира работата на личните лекари, може да се помисли за намаляване обема на попълваните формуляри и бланки. „Когато пред кабинета има много хора, попълваме само най-необходимите документи. Налага се да допълваме пропуснатото в почивни дни, когато имаме повече свободно време”, призна още д-р Кулински.

Коментари

  1. 2018.04.21 | 19:38
    Те не са от системата на здравеопазването. МЗ не отговаря за тях. Не са известни задълженията им. Работели по общите здравни и търговски (!?) закони. Подбират и толерират пациенти. Отървават се, често грубо от някои. На възрастните престъпно подхвърлят, че няма смисъл да се ле
  2. 2018.04.21 | 19:31
    Нямат правилник за работата си. Налагат предварително записване за преглед, често със седмици напред, което е в пълен разрез с характера на работата им. Кой отговаря за тях?????
  3. 2017.04.19 | 16:08
    ОПЛ получават сумата от 3 лв. която не отчитат никаде. Сменят лекарства,за да получават бонуси.Дават Дават направления изборно и приемат пациенти със и без записани часове.Отношението към пациентите е назидателно.ОПЛ протестират срещу контрола на тяната работа.Минимален б
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет