Фандъкова: Изградихме добър модел за финансиране на общинската икономика (видео)

  • 11 август 2016 13:09

  • 2448
  • 2
Фандъкова: Изградихме добър модел за финансиране на общинската икономика (видео)
©

Днес в София бе подписан договор за финансиране на проект за подобряване на качеството на медицинските услуги чрез закупуване и доставка на иновативна медицинска апаратура, предаде репортер на Novini.bg.

Договорът бе сключен между Фонда за устойчиво градско развитие на София и ръководството на ХII ДКЦ в присъствието на кмета на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Общата стойност на проекта е 420 хил. лв., от които предоставеното финансиране от Фонда е 350 хил.лв., а участието на ДКЦ е 70 хил. лв. Заемът ще се изплаща за срок от 10 години. Със средствата, предоставени от Фонда, ще бъде осигурена нова апаратура за акушеро-гинекологичния кабинет, клиничната лаборатория, физиотерапията и рентгеновия кабинет. Целта е да се подобри качеството на предоставяните медицински услуги, да се повиши рентабилността на здравното заведение, както и да се създаде възможност за изпълнение на повече медицински процедури и дейности и по-качествена диагностика и лечение.

Това е първият договор в страната, сключен с ДКЦ, който получава финансиране от Фонда за устойчиво градско развитие. Успяхме да изработим добър модел за финансиране на общинската икономика, похвали се Фандъкова. Столичната общината дофинансира общинските болници ежегодно с около 8 млн. лв. за дейности, като тези пари са извън НЗОК. Това е голяма помощ за общинските болници. Имаме и програми, с които финансираме различни дейности като скрининговата програма за превенция и профилактика на рака на млечната жлеза, както и програмата за финансиране на инвитро процедури, допълни кметът на София.  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2448 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.16 | 09:34

2
на тая курва някой да и го набие в устата
000

2016.08.16 | 09:32

1
всички пари от бюджета САМО за софия - стига бе другари

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини