Дават 170 млн. лева за нови линейки и по-модерни спешни центрове

  • 30 юни 2016 14:06

  • 2000
  • 1
Дават 170 млн. лева за нови линейки и по-модерни спешни центрове
© Булфото

Започва обновяването на Спешната помощ у нас. Със 170 милиона лева ще бъдат модернизирани спешните центрове и ще бъдат купени нови линейки. Това съобщи в Пловдив заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, съобщава БТА.

Вече е започнала и нова практика всеки спешен медицински център в страната да докладва в Министерството на здравеопазването всички случаи, в които има отклонение от изпълнението на заповедта пациентът да бъде транспортиран до най-близкото лечебно заведение, имащо компетентността да окаже необходимата медицинска помощ. Всяка седмица спешните центрове ще докладват изпълнението на всички повиквания, при които са осъществени хоспитализации по специална таблица, а при всяко отклонение ще се попълва и допълнителна информация защо е направено това.

Предстои и национален консултант да посети на място всички спешни центрове, за да се прецени от какво се нуждаят.

В Пловдив д-р Ваньо Шарков откри обновените хирургичен блок на клиниката по урология и интензивен сектор към неонатологичното отделение на МБАЛ "Пловдив" на стойност 700 000 лева. На церемонията присъстваха областният управител Здравко Димитров, директорът на МБАЛ "Пловдив" д-р Георги Йорданов и председателят на Регионалната лекарска колегия д-р Георги Кръстев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2000 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kur za boiko analev

2016.06.30 | 14:31

1
na xorata im trqbva pariiiii kurviiiiiiiiiiiii

Добави коментар

Водещи новини