Лекарка: Превърнаха ни в търговци

Основният проблем в здравеопазването ни е обезверяването и срива в съзнанието на лекарите, че основната ни задача е свързана със здравето на пациентите. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ коремният хирург от ИСУЛ д-р Цветелина Спиридонова.

Количествените натрупвания под формата на обиди и ниско заплащане доведоха до качествени изменения. Ние гледаме да изпълняваме ред нормативни изисквания, а така грижата за пациента остава на заден план. Превръщаме се във функционери, а бидейки функционер, не можеш да бъдеш добър лекар, заяви д-р Спиридонова.

Тя посочи, че на колегите й често се налага да обясняват дълго време на пациентите защо трябва да заплащат за консумативи, вместо просто да се съсредоточат върху медицинската дейност. Не е моя работа да анонсирам на пациента и да следя дали си е платил консумативите или не. Един добър мениджър на здравно заведение трябва да е осигурил възможностите за заплащане на консумативите. Към всяка болница трябва да има отговорен икономист. Така, ако се появят нерегламентирани плащания, те много бързо ще бъдат уловени и санкционирани, каза лекарката.

Тя разказа, че понякога се чувства едва ли не като търговец на коли, тъй като пациенти я питали "докторе, не може ли на лизинг".

Коментари

 1. 2017.12.03 | 00:08
  Превърнаха ни в търговци... ама и вие усвоявате бързо и много напреднахте, не можем да ви стигнем.
 2. 2017.12.03 | 00:08
  Хайде като 100% медицински идиоти на следващите фалшифицирани избори отново да гласуваме за гърбавата мафия.
 3. 2017.12.03 | 00:07
  Лекарката е права,от една страна се нарушава Конституцията където е записано че здравеопазването е безплатно,от друга те наистина са търговци, а пациетите стока, което е недопустимо.Да не говорим за клиничните пътеки където болни хора се исписват и т.н. Накратко не се намериха умни и знаещи хора които да сложат здравната систева в ред.Тъжно но факт
 4. 2017.12.03 | 00:06
  това беше идеята на Иван Костов за бързо забогатяване на някой хора от обкръжението му а народа да мре .
 5. 2017.12.03 | 00:06
  Господ ще ви съди лекари,дал ви е талант а вие търгувате с човешкото здраве за пари.алчни мръсници.
 6. 2016.06.07 | 08:33
  Име,явно си бил изостанал и в училище.
 7. 2016.06.05 | 11:17
  на БЛИЗИНГ... В случая съм ЗА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет