50 000 лв. спасиха болницата в Свищов

  • 01 февруари 2016 14:55

  • 1619
  • 0
50 000 лв. спасиха болницата в Свищов
©

50 хил. лв. безвъзмездна помощ отпусна Община Свищов за болницата в града, за да не затвори. С парите ще бъдат покрити стари неразплатени сметки за отопление и лекарства, съобщава "24 часа".

Решението е взето на редовно заседание на местния парламент след молба на управителя на болницата д-р Евгений Митанов. С парите ще бъде обезпечена дейността на лечебното заведение, което има близо 900 000 лв. дългове, през зимния сезон. Това е поредния транш към закъсалата лечебница, но новата местна власт е категорична, че трябва да се предприемат незабавни действия за подобряване на дейността и оптимизиране на разходите.

От две години в болницата събира прах модерна апаратура за над 3,6 млн. лв. Оборудването стои неизползваемо, защото липсват специалисти. Кметът на Свищов Генчо Генчев води преговори за привличане на лекари от Велико Търново, Плевен и София. Очаква се скоро в нея да започнат работа хирург, ортопед, невролог, кардиолог и специалист по вътрешни болести. Други двама лекари ще поемат отделението по реанимация, което също е ремонтирано.

Междувременно управителят е депозирал пред общинския съвет предизвестие за напускане на поста.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1619 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини