Пациентската организация получи сграда за център на хората със специални нужди (видео)

  • 16 октомври 2015 12:51

  • 1693
  • 0
Пациентската организация получи сграда за център на хората със специални нужди (видео)
©

Столична община предоставя безвъзмездно сграда на Националната пациентска организация, в която да се помещава пациентски център, предаде репортер на Novini.bg.

Центърът ще бъде по европейски модел и ще обслужва нуждаещите се. Дейностите, които ще се развиват в него, ще са свързани с повишаване здравната култура на българското общество, интеграция на хората с увреждания, подобряване достъпа до безплатни изследвания, ранна диагностика и лечение на социално значими заболявания, както и предоставяне на разнообразни социални услуги за уязвимите групи от обществото.

Сградата ще бъде изцяло отремонтирана и пригодена за хората със специални нужди. Ще бъдат изградени спортни площадки, специализирана здравна библиотека, също така ще има и социален център за обмен на употребявани медицински помощни средства.

За да бъде изграден центърът, ще бъдат привлечени компании, работещи в сферата на производството и доставката на строителни материали. Също така ще се търси подкрепа от фондове за подпомагане на неправителствения сектор и европейски фондове.

1693 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини